O nama

Obrt  PRO-MED- Novoselec, Metalni proizvodi i usluge, vl. Branimir Pleše osnovan je 01.09.1996. godine upisom u obrtni registar pod matičnim brojem obrta 90066006, broj obrtnice 01010300239, sa sjedištem u Novoselcu, Moslavačka 150., u obiteljskoj radionici u vlasništvu Branimira Pleše.

Registrirana djelatnost je NKD 2007 :

    25.11 Proizvodnja metalnih konstrukcija i njihovih dijelova
    25.12 Proizvodnja vrata i prozora od metala

Obrt je u cjelokupnom privatnom vlasništvu Pleše Branimira (100% vlasnik).

Budući da je u proteklom vremenu došlo do povećanja obujma poslovanja, veće zaposlenosti,  proširenja djelatnosti na izradu i ugradnju građevinske stolarije od aluminija, te izradu i ugradnju aluminijskih fasada, obrt je investirao u vlastiti proizvodni pogon većeg kapaciteta na drugoj lokaciji. Tako je 2005. godine promijenjeno sjedište obrta na adresu Novoselec, Moslavačka 6.

Posjedujemo vlastiti poslovni prostor, uređen u nekoliko zasebnih pogona ukupne površine više od 1000m2, smješten uz županijsku prometnicu Zagreb-Kutina/Sisak, s parkiralištem za 10-tak vozila, udaljen od autoceste Zagreb-Lipovac 2km, smješten je u Novoselcu, Općini Križ.


    pogon za obradu inoxa,
    pogon za obradu čelika,
    pogon za obradu aluminija,
    pogon za CNC rezanje metala sa filtriranjem,
    uredski prostor veličine 50m2
    poslovno-prodajni prostor namijenjen  iznajmljivanju

Djelatnost obrta je proizvodnja metalnih konstrukcija i ugradnja, te proizvodnja građevinske stolarije od metala, usluge i montaža.
Od početka osnivanja obrta PRO-MED svojom opremom i zaposlenima obavlja usluge strojnog održavanja tvornica:
    Kutrilin TPV Zagreb,
    Labud d.o.o.,
    Badel d.o.o.,
    Graniti-Lučko,
    Chromos-plastika,

sa prosječno 15 zaposlenih. Održavanje podrazumijeva izradu čeličnih konstrukcija, inox procesne opreme, cjevovoda i ograda.

Od 1999.- 2003. prisutni smo u remontnom brodogradilištu Viktor Lenac d.o.o. Rijeka sa prosječno 20 zaposlenih i to kao samostalni atestirani varioci te samostalni izvođači dijelova/sekcija broda (brodomonteri i brodobravari na brodovima: Christina Onasis, Sea Cloud, Star Hardanger, Canmar Victory, Kraka, Oceanic Princess, Dok 11, Four Skies...)

Od veljače 2010. u suradnji s tvrtkom CNC Teh upotpunjujemo proizvodni program s CNC strojevima za rezanje vodom, plazmom i plinom. Do kraja 2012. je proizvedeno i prodano 6 CNC strojeva.

Nastavljanje obiteljske tradicije vinogradarstva i vinarstva, te uzgoja lavande dovodi do registriranja PG PRO-MED Novoselec 2010. godine.

Od 2012. godine sudjelujemo na tržištu Europske unije u proizvodnji dijelova za avio industriju. Svake godine ostvarujemo rast proizvodnje na tom tržištu te trenutno ostvarujemo preko 70% poslovnih prihoda na zahtjevnom tržištu EU.

Zbog zahtjevnije proizvodnje ulažemo u CNC strojeve za strojnu obradu metala i time proširujemo svoje usluge. Raspolažemo s 4 CNC glodalice/tokarilice/obradna centra  proizvođača Mazak i Spinner, te ulažemo u obrazovanje i obuku zaposlenika.